Handig om te weten

Gepaste maatregelen in verband met Coronavirus (update 23.03.2021)

Wat maken we een bijzondere tijd mee! Wie weet doet deze situatie ons meer beseffen dat toch niet alles maakbaar en controleerbaar is.

Het is een alles overheersend gespreksonderwerp. En dat is natuurlijk ook niet zo raar. Via de landelijke media worden we al een jaar overspoeld met nieuws over het Covid-19 virus, en dat brengt onzekerheid en roept vragen op. Ook wij merken het dagelijks. We krijgen vaak mails over hoe wij met de hele situatie omgaan; welke maatregelen nemen we? En, hoe zit het eigenlijk met de andere gasten? Allemaal heel terechte vragen, die we de afgelopen maanden in alle openheid hebben beantwoord.

"Wie het weet mag het zeggen"
Wij zullen het met zijn allen moeten doen met de informatie die ons toekomt via de media. En die loopt over van steeds nieuwe informatie en inzichten, waar we vervolgens allemaal weer ons plan uit trekken. En ja, wat is wijsheid? Wie het weet mag het zeggen … Ondertussen kunnen we niet meer dan ons best doen en de situatie serieus nemen, inclusief alle vragen van onze gasten.

Wij zijn geopend en hebben gepaste maatregelen getroffen voor jullie verblijf bij ons op de boerderij
De gesprekken die wij de afgelopen maanden hebben gevoerd met elkaar, met collega’s en met onze gasten, hebben ons in ieder geval geholpen in het treffen van een aantal gepaste maatregelen in deze onzekere tijden. En we willen jullie hier graag over informeren.

** Lees de volledige pagina, zodat je vooraf goed geïnformeerd bent over de genomen maatregelen, maar ook onze boekingsvoorwaarden!

Voorop staat dat we er alles aan doen om onze gasten bij verblijf een paar dagen onbezorgd genieten te bezorgen. Een vrijstaand plekje met veel groene en vrije ruimte om te cocoonen en naar het ritme van de natuur te leven.

Dat betekent dat wij er alles aan zullen doen om omstandigheden te creëren die dat mogelijk maken. Daar hoort ook een transparante communicatie bij, dus: Wij willen jullie laten weten dat wij ons hier op de boerderij nog allemaal goed voelen. Niemand hier heeft koorts, en dat willen we graag zo houden. Mede daarom en natuurlijk in het belang van onze gasten, beperken wij ons sociale leven tot het leven op de boerderij, ontvangen we zo min mogelijk andere bezoekers op de boerderij (behalve onze gasten), en laten wij onze boodschappen zoveel mogelijk bezorgen. Dat kunnen jullie ook doen via de Plus Supermarkt in ons dorp Heeten (klik hier). Ook kun je net als ons, ook eten laten bezorgen door lokale ondernemers uit ons dorp.

Daarnaast hebben wij, nog meer dan anders, aandacht voor schoonmaak en (persoonlijke) hygiëne. Denk aan: het nog vaker wassen van onze handen, het vaker verschonen van handdoeken, extra schoonmaken van deurklinken en natuurlijk het extra grondig schoonmaken en luchten van de vakantiehuisjes etc.

We begroeten elkaar momenteel niet met een hand en houden we ruim 2 meter afstand van elkaar. Ondertussen geven we elkaar (vanaf dat afstandje) nog iets vaker een glimlach :-), want aan aandacht gaat het niet ontbreken. Onze gezamenlijke 'koffiemomentjes' bij aankomst en vertrek vervallen, maar we zorgen dat er een kleine attentie in jullie accommodatie klaar staat om jullie toch 'ietsiepietsie' persoonlijk te verwelkomen!

Om groepsdrukte te voorkomen, hebben we besloten dat alleen boer Frans en boer Lenn in de melkput mogen staan voor het koeienmelken.

Een versobering van onze mogelijkheden om te gaan en staan waar we willen biedt ook kansen. Ons plekje geeft je alle gelegenheid om fijn met elkaar samen te zijn. De spelletjes en tijdschriften die boerin Truus heeft verzameld kunnen weer gebruikt worden. Elke dag kun je tussen 17.00 - 19.00 uur spelletjes ophalen en terugbrengen. Teruggebrachte spelletjes maken we eerst schoon en kunnen de volgende dag weer gekozen worden. Maar neem ook gerust zelf spelletjes en boeken mee om de fijne avonden samen door te komen.

Genoeg speelplezier voor kinderen, maar zorg dat ze hun handen wassen na het buitenspelen!
Maak je overigens niet druk om het speelplezier van jullie kinderen. Onze ervaring is dat zij zich nu juist ook vermaken op de boerderij! We zorgen dat er per accommodatie een aantal skelters klaar staan voor kinderen om mee te 'crossen'. We geven de skelters een cijfer per vakantiehuisje, zodat kinderen weten welke skelters van hen zijn. En natuurlijk hebben we veel buitenruimte en is er vrijheid om lekker buiten en in de stallen rond te struinen. We zien dat kinderen creatief worden van buitenspelen en zich heel goed vermaken met de vrije ruimte die ze krijgen!

Maar ook hier geldt natuurlijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid hebben om ook kinderen op gepaste afstand van elkaar te laten spelen. We vragen volwassenen dan ook om zorgvuldig om te gaan met de maatregelen. Houdt als volwassenen echt ruim afstand van elkaar en zorg dat kinderen iedere keer na het buitenspelen met dieren en andere kinderen hun handen goed wassen!

Dagbezoek niet mogelijk
Ook laten we voorlopig geen (dag)bezoek van onze vakantiegasten toe op de boerderij. Zo voorkomen dat we extra mensen ontvangen die over de boerderij rondlopen, die ook met andere gasten in contact kunnen komen. En dat we mensen op de boerderij hebben rondlopen waar wij geen directe (contact)gegevens van hebben.

* BOEKINGSVOORWAARDE: Groepssamenstelling (verblijf met 1 huishouden)
De overheid heeft sinds 20 januari 2021 de groepsgrootte verder beperkt. Op dit moment mogen in een woning alleen personen uit 1 huishouding verblijven plus maximaal 1 persoon andere verschillende huishoudens (kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen). Dat kan in de toekomst weer wijzigen. Ook moet iedereen te allen tijde een afstand van 1,5 meter in acht nemen. Op een slaapkamer kunnen wij deze 1,5 meter afstand tussen mensen uit verschillende huishoudens niet waarborgen. Per verblijf mogen dus enkel leden uit eenzelfde huishouden verblijven, dan wel maximaal 1 extra persoon uit een ander huishouden. Als je een woning boekt voor mensen uit meer dan 1 huishouden, dan neem je zelf het risico dat de regels van de overheid dat op het moment van het verblijf niet meer toelaten en dat je moet annuleren. Zoals gezegd is dat op dit moment in elk geval niet toegestaan. Als je om die reden moet annuleren, dan hanteren wij de standaard annuleringsvoorwaarden. Als er vanuit de overheid geen verblijf mogelijk is voor 1 huishouden, dan zullen wij een voucher verstrekken van het gehele betaalde bedrag.

* BOEKINGSVOORWAARDE: Kom je vanuit het buitenland naar onze boerderij toe?
Gasten die vanuit het buitenland naar ons afreizen vragen we om vooraf goed de maatregelen van de overheid in eigen land te checken. De bovengenoemde maatregelen zijn gebaseerd op de maatregelen in Nederland. Het kan zijn dat de overheid in jouw eigen land aanvullende maatregelen heeft getroffen, zoals (thuis)quarantaine.

Op dit moment is het niet mogelijk om vanuit het buitenland in Nederland te verblijven, zonder maatregelen als 'bij aankomst direct in quarantaine'. Als je woonachtig bent in het buitenland en op dit moment een accommodatie boekt voor een verblijf op een later moment, dan neem je zelf het risico dat de regels van de overheid in je eigen land of Nederland op het moment van het verblijf niet meer toelaten om te komen en dat je moet annuleren. Zoals gezegd is het op dit moment in elk geval niet toegestaan om te verblijven. Kies je er toch voor om nu te boeken en moet je om die reden later annuleren, dan brengen wij de standaard annuleringskosten in rekening.

Hopelijk tot gauw!
We denken dat we hiermee doen wat we kunnen doen en ons bedrijf + genomen maatregelen zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de lokale overheid. Maar natuurlijk blijven we open staan voor suggesties. Maar misschien het allerbelangrijkste is wel ons contact met jullie! Mail ons gerust om de situatie met elkaar te bespreken. Wij vertellen hoe wij ons voelen, vragen hoe onze gasten zich voelen en vertellen jullie graag wat wij doen om onze boerderij zo veilig mogelijk te houden.

Kortom, we hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen op onze boerderij. Wij doen ons best om het hier binnen comfortabel, schoon en veilig te houden. Mochten jullie al gereserveerd hebben en, ondanks het bovenstaande, toch benieuwd zijn naar onze annuleringsvoorwaarden, dan verwijzen we jullie door naar onze pagina met algemene voorwaarden. Op dit moment gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden nog steeds (https://www.koeindekost.nl/alg...). Mocht het beleid van de Nederlandse overheid veranderen en wij geen gasten meer op de boerderij mogen ontvangen, dan nemen we contact met jullie op.

Benieuwd naar de ervaringen van andere gasten?
We hopen dat we jullie een duidelijk beeld hebben gegeven van ons handelen tijdens deze bijzondere omstandigheden. Maar wellicht dat de persoonlijke reacties van gasten die de afgelopen tijd bij ons op de boerderij verbleven, nog een extra verduidelijking kunnen geven van het vakantieleven bij Koe in de Kost.

Op onze Zoover pagina kunnen jullie reviews lezen van gasten die de afgelopen periode bij ons op de boerderij zijn geweest. En op 23 april 2020 heeft RTV Oost een item gemaakt over 'thuiswerken' en 'online school' tussen de koeien. In dit item hoor en zie je de reactie van gasten over het vakantieleven bij Koe in de Kost. Klik hier voor het filmpje.

Tot slot nog even de standaard maatregelen van het RIVM:
Houdt jullie eigen gezondheid goed in de gaten te houden en we hopen natuurlijk dat jullie tijdens jullie verblijf ook de standaardmaatregelen opvolgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

* Was je handen regelmatig grondig met water en zeep
* Gebruik handalcohol als er geen water en zeep in de buurt is
* Hoest en nies in je elleboog, niet in je hand
* Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg
* Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact