Handig om te weten

Gepaste maatregelen in verband met Coronavirus (update 20.09.2021)

** Lees de volledige pagina, zodat je vooraf goed geïnformeerd bent over de genomen maatregelen, maar ook onze boekingsvoorwaarden!

Voorop staat dat we er alles aan doen om onze gasten bij verblijf een paar dagen onbezorgd genieten te bezorgen. Een vrijstaand plekje met veel groene en vrije ruimte om te cocoonen en naar het ritme van de natuur te leven.

Dat betekent dat wij er alles aan zullen doen om omstandigheden te creëren die dat mogelijk maken. Daar hoort ook een transparante communicatie bij, dus: Wij willen jullie laten weten dat wij ons hier op de boerderij nog allemaal goed voelen. Niemand hier heeft koorts, en dat willen we graag zo houden. Mede daarom en natuurlijk in het belang van onze gasten, beperken wij ons sociale leven tot het leven op de boerderij, ontvangen we zo min mogelijk andere bezoekers op de boerderij (behalve onze gasten), en laten wij onze boodschappen zoveel mogelijk bezorgen. Dat kunnen jullie ook doen via de Plus Supermarkt in ons dorp Heeten (klik hier). Ook kun je net als ons, ook eten laten bezorgen door lokale ondernemers uit ons dorp.

Daarnaast hebben wij, nog meer dan anders, aandacht voor schoonmaak en (persoonlijke) hygiëne. Denk aan: het nog vaker wassen van onze handen, het vaker verschonen van handdoeken, extra schoonmaken van deurklinken en natuurlijk het extra grondig schoonmaken en luchten van de vakantiehuisjes etc.

We begroeten elkaar momenteel niet met een hand en houden we ruim 2 meter afstand van elkaar. Ondertussen geven we elkaar (vanaf dat afstandje) nog iets vaker een glimlach :-), want aan aandacht gaat het niet ontbreken. Onze gezamenlijke 'koffiemomentjes' bij aankomst en vertrek vervallen, maar we zorgen dat er een kleine attentie in jullie accommodatie klaar staat om jullie toch 'ietsiepietsie' persoonlijk te verwelkomen!

Om groepsdrukte te voorkomen, hebben we besloten dat alleen boer Frans en boer Lenn in de melkput mogen staan voor het koeien melken. Meehelpen met melken of een ritje op de tractor is op dit moment niet mogelijk. Maar na 1,5 jaar COVID-19 omstandigheden is onze ervaring dat kinderen zich juist ook nu vermaken op de boerderij en dat het aan speelplezier echt niet ontbreekt! We hebben veel buitenruimte en is er vrijheid om lekker buiten en in de stallen rond te struinen. We zien dat kinderen creatief worden van buitenspelen en zich heel goed vermaken met de vrije ruimte die ze krijgen! Lees vooral de reacties van andere gasten over hun verblijf tijdens corona op onze Zoover pagina.

Genoeg speelplezier dus voor kinderen, maar zorg dat ze hun handen wassen na het buitenspelen!
Maar ook hier geldt natuurlijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid hebben om ook kinderen op gepaste afstand van elkaar te laten spelen. We vragen volwassenen dan ook om zorgvuldig om te gaan met de maatregelen. Houdt als volwassenen echt ruim afstand van elkaar en zorg dat kinderen iedere keer na het buitenspelen met dieren en andere kinderen hun handen goed wassen!

Geniet van de ontspannen tijd
Een versobering van onze mogelijkheden om te gaan en staan waar we willen biedt ook kansen. Ons plekje geeft je alle gelegenheid om fijn met elkaar samen te zijn. De spelletjes en tijdschriften die boerin Truus heeft verzameld kunnen weer gebruikt worden. Maar neem ook gerust zelf spelletjes en boeken mee om de fijne avonden samen door te komen.

Dagbezoek niet mogelijk
Voorlopig laten we nog steeds geen (dag)bezoek van onze vakantiegasten toe op de boerderij. Ook al mag dit volgens de overheid wel weer, we vragen onze gasten om dit zo min mogelijk toe te staan. Want als iedereen weer bezoek ontvangt, hebben we per dag zo'n 20 mensen extra op de boerderij rondlopen, met alle risico's van dien. We kunnen dagbezoek vooraf niet informeren over onze maatregelen en we hebben geen contactgegevens van ze. Daarnaast zorgt het voor extra drukte op de boerderij, terwijl we al onze verblijfsgasten graag een ontspannen en veilig gevoel willen bieden. Kortom, geen bezoek ontvangen doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere gasten op onze boerderij. We hopen dan ook dat jullie onze voorzichtigheid hierin begrijpen.

* BOEKINGSVOORWAARDE: Groepssamenstelling (verblijf met 1 huishouden)
Van 26 juni 2021 is het weer mogelijk met meerdere huishoudens samen in één accommodatie te verblijven, echter enkel met de ‘1,5 meter maatregel’ inachtneming. Die afstand kunnen wij niet waarborgen op de slaapkamers. Wij volgen de maatregelen van de overheid strikt op: boekingen mogen dan ook alleen gedaan worden, wanneer rekening wordt gehouden met deze 1,5 meter maatregel. Daarnaast kunnen de maatregelen in de toekomst weer wijzigen. Als je een woning boekt voor mensen uit meer dan 1 huishouden, dan neem je zelf het risico dat de regels van de overheid dat op het moment van het verblijf niet meer toelaten en dat je moet annuleren. Als je om die reden moet annuleren, dan hanteren wij de standaard annuleringsvoorwaarden. Als er vanuit de overheid ook geen verblijf meer mogelijk is voor 1 huishouden, dan zullen wij een voucher verstrekken van het gehele betaalde bedrag.

* BOEKINGSVOORWAARDE: Kom je vanuit het buitenland naar onze boerderij toe?
Op dit moment is het niet altijd duidelijk of je vanuit het buitenland in Nederland mag verblijven, zonder maatregelen als 'bij aankomst direct in quarantaine'. Als je woonachtig bent in het buitenland en op dit moment een accommodatie boekt voor een verblijf op een later moment, dan neem je zelf het risico dat de regels van de overheid in je eigen land of Nederland op het moment van het verblijf niet meer toelaten om te komen en dat je moet annuleren. Kies je er toch voor om nu te boeken en moet je om die reden later annuleren, dan brengen wij de standaard annuleringskosten in rekening.

Hopelijk tot gauw!
We denken dat we hiermee doen wat we kunnen doen en ons bedrijf + genomen maatregelen zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de lokale overheid. Maar natuurlijk blijven we open staan voor suggesties. Maar misschien het allerbelangrijkste is wel ons contact met jullie! Mail ons gerust om de situatie met elkaar te bespreken. Wij vertellen hoe wij ons voelen, vragen hoe onze gasten zich voelen en vertellen jullie graag wat wij doen om onze boerderij zo veilig mogelijk te houden.

Kortom, we hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen op onze boerderij. Wij doen ons best om het hier binnen comfortabel, schoon en veilig te houden. Mochten jullie al gereserveerd hebben en, ondanks het bovenstaande, toch benieuwd zijn naar onze annuleringsvoorwaarden, dan verwijzen we jullie door naar onze pagina met algemene voorwaarden. Op dit moment gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden nog steeds (https://www.koeindekost.nl/alg...). Mocht het beleid van de Nederlandse overheid veranderen en wij geen gasten meer op de boerderij mogen ontvangen, dan nemen we contact met jullie op.

Benieuwd naar de ervaringen van andere gasten?
We hopen dat we jullie een duidelijk beeld hebben gegeven van ons handelen tijdens deze bijzondere omstandigheden. Maar wellicht dat de persoonlijke reacties van gasten die de afgelopen tijd bij ons op de boerderij verbleven, nog een extra verduidelijking kunnen geven van het vakantieleven bij Koe in de Kost.

Op onze Zoover pagina kunnen jullie reviews lezen van gasten die de afgelopen periode bij ons op de boerderij zijn geweest. En op 23 april 2020 heeft RTV Oost een item gemaakt over 'thuiswerken' en 'online school' tussen de koeien. In dit item hoor en zie je de reactie van gasten over het vakantieleven bij Koe in de Kost. Klik hier voor het filmpje.

Tot slot nog even de standaard maatregelen van het RIVM:
Houdt jullie eigen gezondheid goed in de gaten te houden en we hopen natuurlijk dat jullie tijdens jullie verblijf ook de standaardmaatregelen opvolgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

* Was je handen regelmatig grondig met water en zeep
* Gebruik handalcohol als er geen water en zeep in de buurt is
* Hoest en nies in je elleboog, niet in je hand
* Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg
* Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact